Policija i Državni inspektorat u zajedničkom nadzoru taksi vozila

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 1.jpg

Od kontroliranih 30 vozača taksi vozila kod njih 12 utvrđeni razni prekršaji

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, Mobilne jedinice prometne policije i Policijske uprave zagrebačke u suradnji s inspektorima Inspekcije rada Državnog inspektorata Republike Hrvatske proveli su u petak, 25. listopada između 9 i 15 sati na području Grada Zagreba izvanrednu akciju „Nadzor taksi vozila“ s ciljem nadzora taksi vozila i vozača te kontrole njihovog statusa i zakonitog rada.

Naime, provedena je prva od ciljanih akcija nad taksi vozilima, koje će se ubuduće provoditi učestalo na području svih uprava. 

Kontrola je provedena u Gradu Zagrebu u zonama Dubrave, Trnja zajedno sa zonom Autobusnog kolodvora, Trešnjevke, Centra te u Velikoj Gorici u zoni Međunarodne zračne luke Zagreb - Franjo Tuđman.

Samom akcijom obuhvaćeno je ukupno i kontrolirano 30 vozača taksi vozila. Od kontroliranog broja vozača kod 18 nisu utvrđeni prekršaji dok je kod 12 vozača kroz zajednički rad policije i inspektorata utvrđeno ukupno sljedeće:
 
  • kod 10 vozača su utvrđeni prekršaji iz Zakona o strancima (u odnosu na vozače i pravne osobe) zbog toga jer kontrolirani državljani trećih zemalja nisu radili na poslovima za koje im je izdana dozvola za boravak i rad ili kod poslodavca kod kojeg im je izdana dozvola za boravak i rad,
  • 10 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, neobavljenog tehničkog pregleda, neispravnih uređaja i opreme.
  • 12 prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu zbog odbijanja davanja na uvid licencije za unutarnji prijevoz, neposjedovanja kod sebe licencije za obavljanje autotaksi prijevoza i što djelatnost nije upisana u sudski odnosno obrtni registar.


 

Stranica