Policija „neutvrđen način“ nabavljene marihuane - utvrdila

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/PROSINAC/19-12- droga/Slika_01.JPG

Dovršeno kriminalističko istraivanje.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su 19. prosinca 2019. godine dovršili kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Naime, policijski službenici su tada na području Dubrave uočili 39-godišnjaka koji je kod sebe imao 1989 grama marihuane te je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je na neutvrđeni način nabavio 1989 grama marihuane radi čega je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Nastavkom kriminalističkog istraživanja policijski su službenici utvrdili da je 39-godišnjak 18. prosinca 2019. godine 1989 grama marihuane za određeni novčani iznos kupio od osumnjičenog 34-godišnjaka koji mu je marihuanu prodao također na području Dubrave. Sumnja se da je i 34-godišnjak na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine marihuane koju je potom skrivao u stanu na području Dubrave nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao na ilegalnom tržištu.
 
Obavljenom pretragom u stanu u Dubravi kojim se koristi osumnjičeni 34-godišnjak policijski su službenici pronašli ukupno 9 grama marihuane.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni34-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: PU zagrebačka
 

Stranica