Policija pronašla muškarca koji je krao u poslovnim objektima

Slika /PU_ZG/ilustracije/Novac.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje da je počinio jedno kazneno djelo „Krađa“ i tri kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem, od čega dva u pokušaju.
 
Sumnja se da je 19. siječnja 2020. godine oko 14.45. sati, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, došao do frizerskog salona na području Samobora te uporabom tjelesne snage odnosno potiskivanjem nasilno otvorio zaključana ulazna vrata. Međutim, u namjeri da ukrade omeo ga je slučajni prolaznik kojeg je osumnjičeni uočio te se bez da je išta otuđio udaljio s mjesta događaja.
 
Od namjere da ukrade nije odustao te je, sumnja se, petnaestak minuta kasnije, ponovo s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, došao do obližnjeg frizerskog salona u Samoboru te uporabom tjelesne snage razbio ostakljeni dio ulaznih vrata. Međutim, niti ovaj put nije bio uspješan jer ga je u namjeri da ukrade omeo dolazak slučajnog prolaznika zbog kojeg je pobjegao s mjesta događaje ništa ne otuđivši.
 
Niti tjedan dana kasnije 25. siječnja oko 15 sati, s ciljem da oduzme tuđu pokretnu stvar i protupravno je prisvoji, osumnjičeni je, sumnja se, došao do mesnice u Samoboru, ušao na stražnji nezaključani ulaz te iskoristivši nepažnju zaposlenika iz blagajne otuđio oko 29.650 kuna.
 
Nekoliko dana kasnije 1. veljače oko 17.20 sati, sumnja se, osumnjičeni je došao do tržnice u Samoboru, preskočio metalna vrata visine oko 2,5 metra, ušao u prostor tržnice, a potom i u jednu od nezaključanih trgovina, preskočio prodajni pult te iz blagajne otuđio 500 kuna.  Sljedećeg jutra oko 5 sati, osumnjičeni se vratio na mjesto događaja, na identičan način ušao u istu trgovinu te u blagajnu vratio iznos od 400 kuna dok je 100 kuna koje je prethodno otuđio zadržao za sebe, a potom je napustio prostor tržnice.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica