Policija uhitila i prepratila četvrtog stranog državljanina osumnjičenog za uzgoj marihuane u Zagrebu

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/Srpanj/DROGA 5722/Slika 1.jpg

Stranac starosti 39-godina između ostalog osumnjičen i za „Krivotvorenje isprave“ te „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim državljaninom Republike Srbije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”, „Krivotvorenje isprave“ i „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“.
 
Protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga zajedno s još trojicom državljana Srbije (36, 39 i 48) nad kojima je ranije dovršeno kriminalističko istraživanje, sumnja se u počinjenje istog kaznenog djela. Naime, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili marihuanu. Po sazrijevanju su ju sušili, usitnjavali, vagali i prepakiravali da bi potom tako pripremljenu preprodavali na nezakonitom tržištu.
 
Prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja nad ranije uhićenim državljanima Srbije, obavljena je pretraga kuće na području Dubrave kojom su se svi koristili te su tad pronađena dva improvizirana laboratorija s opremom za umjetni uzgoj bilja, 11 000 grama lišća i granja marihuane, 680 grama marihuane, 284 zasađene stabljike visine od 40 do 140 centimetara, dvije vage, oprema za pakiranje  te jedan pištolj kalibra 7,65 mm s pripadajućim spremnikom i streljivom.
 
Nadalje se sumnja da je 39-godišnjak sam na neutvrđen način pribavio krivotvorenu osobnu iskaznicu Republike Hrvatske na ime treće osobe s namjerom da ju uporabi kao pravu te ju je koristio prilikom potpisivanja ugovora o najmu s vlasnikom kuće na području Dubrave u kojoj su osumnjičeni uzgajali marihuanu, dok je javni bilježnik, ne posumnjavši u vjerodostojnost isprave, ovjerio ugovor.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu. 

Stranica