Policijska uprava zagrebačka će akciju „Pojas, mobitel i dječja sjedalica“ provesti u suradnji s predstavnicima udruge Roda

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

S naglaskom na prevenciju, policijski službenici će akciju provoditi s ciljem upozoravanja vozača o važnosti pridržavanja zakonskih odredbi

FOTO: Ilustracija
 
U srijedu, 25. siječnja 2023.godine, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcija „Pojas, mobitel i dječja sjedalica“.
Tijekom  akcije prioritetno će se nadzirati i sankcionirati ciljani prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice te uporabe mobitela, kao i ostali prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa. Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama.
Akcija će se provesti u suradnji  i koordinaciji s Udrugom Roda, a čiji će predstavnici vozačima davati savjete i upute o pravilnom prijevozu djece i korištenju dječjih sjedalica u zonama dječjih vrtića i škola.

Stranica