​Policijska uprava zagrebačka i Turistička zajednica grada Zagreba nastavljaju s provođenjem tečaja „Engleski jezik u turističke svrhe“

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/LISTOPAD/07-10-19- tečaj/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U ponedjeljak, 7. listopada 2019. godine u prostorijama Policijske uprave zagrebačke, Turistička zajednica grada Zagreba i Policijska uprava zagrebačka u zajedničkoj suradnji nastavljaju s provođenjem tečaja pod nazivom „Engleski jezik u turističke svrhe“.

Svrha provođenja tečaja je učenje engleskog jezika u turističke svrhe u cilju usavršavanja riječi i izraza vezanih uz policijski posao i upoznavanje grada Zagreba kako bi se ostvarila kvalitetna komunikacija sa stranim turistima i posjetiteljima grada Zagreba. Tečaj, odnosno 30 školskih sati pohađat će devet polaznika, odnosno policijskih službenika kontakt policajaca i vođa sektora.
 
Načelnik policijske uprave zagrebačke Marko Rašić uputio je srdačan pozdrav direktorici Turističke zajednice grada Zagreba Martini Bienenfeld te profesorici engleskog jezika Dori Fila Butković kao i policijskim službenicima koji su završili tečaj te budućim polaznicima tečaja. Također načelnik Marko Rašić istaknuo je kako je pohađanje tečaja od iznimne koristi za policijske službenike, a samim time i za sve posjetitelje grada Zagreba, a zbog čega se i ove godine nastavlja s njegovom provedbom. Uz podršku direktorice i Turističke zajednice grada Zagreba tečaj je uspješno organiziran te se nastavlja njegova provedba, na čemu je zahvalio upravo Turističkoj zajednici, profesorici kao i policijskim službenicima. Projekt Sigurna turistička sezona je krenuo davne 2006. godine, a provodi se i dalje, a  samo u 2019. godini u Republici Hrvatskoj u projektu je sudjelovalo 95 stranih policijskih službenika iz 19 zemalja, te se nada da će se navedeni projekt širiti i dalje istaknuo je načelnik Marko Rašić.
 
„Turistička zajednica grada Zagreba i Policijska uprava zagrebačka imaju zajedničku suradnju dugi niz godina na različitim projektima, što je rezultiralo najboljim adventom u Europi, tri godine za redom. U jednom obilasku Gornjeg grada, ispred crkve Svete Katarine bilo je parkirano policijsko vozilo te sam razgovarala s policajkom i policajcem koji su rekli da se upravo njima najviše obraćaju turisti koji ih smatraju osobama od punog povjerenja koje će im pružiti potrebne informacije. Tada je zapravo došlo do ideje da bi se mogao organizirati tečaj koji bi pomogao i policijskim službenicima i turističkoj zajednici, kao i svim turistima i posjetiteljima“ istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld. A ujedno se ovom prilikom i zahvalila načelniku Marku Rašiću i voditelju Službe prevencije policijske uprave zagrebačke Velimiru Tišmi, kao i profesorici Dori Fila Butković što su prošle godine započeli s tečajem u kojem je sudjelovalo deset polaznika.
 
Nadalje, profesorica Dora istaknula je kako je ovaj prvi tečaj zapravo rezultat zajedničkog rada u kojem je prvo razgovarala s polaznicima kao bi vidjela što ima je najpotrebnije u radu, a onda započela s njegovom provedbom. Ujedno je istaknula kako je ovo bio njen najljepši posao do sada.
 
Voditelj Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke Tišma rekao je kako je policijskim ophodnjama jako bitno poznavanje engleskog jezika, promocija nas u svijetu, te se prisjetio kineskih i korejskih policajaca koji su taj glas prenijeli i u svojim zemljama, a to nam potvrđuje i vođa sektora Marić koji je dva tjedna boravio u Kini, na seminaru.
 
Provedenom evaluacijom prvog tečaja policijski službenici pohvalili su stručnost profesorice, otvoreni pristup kao i terenski rad, te u svojim komentarima naglasak stavili na korisnost i univerzalni pristup stranim turistima na engleskom jeziku.
 
Na kraju je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić uručio policijskim službenicima potvrde o uspješno završenom I. tečaju .

FOTO: PU zagrebačka

Stranica