Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje i osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku

Slika /PU_ZG/ilustracije/Policajac i vozilo.jpg

Osim krađa, počinio provale te računalne prijevare

FOTO: Ilustracija

 Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje devet kaznenih djela krađe, dva kaznena djela teške krađe provaljivanjem, četiri kaznena djela računalne prijevare od čega su dva ostala u pokušaju.
 
Naime sumnja se da je osumnjičeni 31-godišnjak od 12. ožujka do 20. studenoga 2023. godine na području Peščenice i Trnja, počinio niz imovinskih kaznenih djela s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari.
 
Osumnjičenom je cilj bio novac, razni alati, osobna prijevozna sredstva ( romobili) ali i osobni automobil. Tako je 17. listopada 2023. godine na području Peščenice otuđio osobni automobil marke „Golf“ zagrebačkih registarskih oznaka, iskoristivši nepažnju 64-godišnjaka.  Također u dva navrata, sumnja se, 31-godišnjak je iz osobnih automobila otuđio novčanike oštećenih osoba, da bi potom odlazio do trgovina te iste upotrebljavao s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi. 
 
Isto tako, sumnja se, kako je osumnjičeni počinio i dvije provale na području Peščenice pri tome koristeći prikladni alat, uz pomoć kojega je provaljivao u alatnice i otuđivao razne vrste alata.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 9.671 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 

Stranica