Policijski službenici uhitili ga na počinjenju provale u blagajnu automatske autopraonice, a potom potvrdili sumnju da mu ono nije jedino kazneno djelo koje je počinio

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auti 6.jpg

Sumnja se da je provalio u još osam blagajni automatskih autopraonica na području Novog Zagreba i Susedgrada

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je počinio devet kaznenih djela „Teška krađa“, od čega dva u pokušaju.
 
Sumnja se da se osumnjičeni 8. prosinca 2021. godine oko 00.40 sati koristeći usluge taxi prijevoza došao na Aveniju Većeslava Holjevca, prišao automatskoj autopraonici i potom obio blagajnu, s namjerom da si pribavi protupravnu imovinsku korist otuđenjem novca iz nje. Međutim, u trenutku provale uočili su ga policijski službenici koji su ga spriječili u njegovom pokušaju bijega te ga priveli u prostorije policije.
 
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je od veljače do kraja studenoga 2021. godine, uz navedeno, osumnjičeni počinio još osam kaznenih djela „Teška krađa“, od čega dva u pokušaju.
 
Naime, u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist u sedam je navrata, svaki put u večernjim i noćnim satima, dolazio do automatskih autopraonica na području Novog Zagreba i Črnomerca te u pogodnom trenutku obijao njihove samoposlužne blagajne. Nakon provale iz blagajni je otuđio kovani novac i žetone, a jednom je prilikom, otuđio i dijelove naplatnog automata i uređaj za fiskalizaciju. Još jednom je krajem studenoga 2021. godine, sumnja se, pokušao provaliti u blagajnu automatske autopraonice na području Novog Zagreba, no u namjeri nije uspio te se, bez da je išta otuđio, dao u bijeg.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 34.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno Posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica