Policijsku upravu zagrebačku posjetili kolege iz Savezne Republike Njemačke i Sjeverne Makedonije

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/TRAVANJ/Sastanak- 11-4-2024/foto-naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U sklopu posjete upoznati su s načinom rada PUZ-a i stanjem sigurnosti  

FOTO: PU zagrebačka

Danas, 11. travnja 2024. godine u Policijskoj upravi zagrebačkoj načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić, zajedno sa suradnicima, primio je kolege iz Savezne Republike Njemačke i Sjeverne Makedonije. Današnji sastanak rezultat je dogovora provedbe daljnjih zajedničkih aktivnosti unaprjeđenja u radu Interventne jedinice policije Republike Sjeverne Makedonije.

Tijekom sastanka načelnik Marko Rašić upoznao je prisutne sa specifičnostima Grada i Županije kao područja za čiju sigurnost brine Policijska uprava zagrebačka. Kao bitnu  činjenicu naglasio je izuzetno povoljno stanje sigurnosti u Gradu Zagrebu i Županiji navodeći da policijski službenici svojim predanim radom svakim danom sve više pridonose sigurnosti svih građana te pozitivnom ozračju.

„Da je Grad Zagreb doista siguran grad potvrđuju i podaci koji se odnose na evidentirani broj ubojstava u gradu Zagrebu u trogodišnjem razdoblju i to; 2021- 7,  2022- 5, 2023 -5. Sva kaznena djela su razriješena" -dodao je načelnik Marko Rašić.

„Policijska uprava zagrebačka, ali i sam grad Zagreb proteklih godina bilježi najmanji broj sigurnosnih pokazatelja, dok se s druge strane povećava uspješnost u razrješenju najtežih slučajeva kriminaliteta, pa smo tako primjerice, prošle 2023. godine ostvarili najbolji rezultat u proteklih 20 godina, a dok je godinu dana ranije, 2022. godine, zabilježen najmanji broj sigurnosnih pokazatelja u proteklih 20 godina“ -istaknuo je načelnik Marko Rašić.

U prostorijama Jedinice Specijalne i interventne policije zapovjednik Mario Bencek približio je rad, opremu i taktike postupanja interventnih policajca.

U prijateljskom ozračju razmijenjena su iskustva u radu policije, još jednom je potvrđena međusobna odlična suradnja i razmjena informacija koje doprinose jačanju sigurnosti i rješavanju sigurnosnih izazova.
 
 

Stranica