„Postani policajac“- predstavili smo rad policije, a sad je odluka na vama

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2023/svibanj/Dan itvirenih vrata/Foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Otvorena su dva raspisana natječaja: „Prijavite se“- očekuje vas siguran posao i novi izazovi

Kako bi zainteresirala što veći broj mladih da se prijave na natječaj za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, Policijska uprava zagrebačka u suradnji s Policijskom akademijom „Prvi hrvatski redarstvenik“ održala je danas, 19. svibnja „Dan otvorenih vrata Policijske akademije“ na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića od 11 do 13 sati.
 
Program Dana otvorenih vrata Policijske akademije održan je uz potporu i prisustvo predstavnika Ravnateljstva policije zamjenika glavnog ravnatelja policije Damira Barića te načelnice Ureda glavnog ravnatelja policije Adrijane Bago uz domaćine načelnika Policijske škole "Josip Jović" Marija Bošnjaka, načelnika Policijske uprave zagrebačke Marka Rašića, načenika Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave zagrebačke Davora Posilovića i najbliže suradnike.
 
Otvaranje manifestacije je započelo impresivnom demonstracijom policijskih službenika Jedinice specijalne i interventne policije spuštanjem užetom s krova zgrade na Trgu bana Josipa Jelačića.
 
Polaznici Policijske škole „Josip Jović“ pokazali su građanima i mladima profesionalno rukovanje propisanom policijskom opremom. Rad, red i disciplina budućih policijskih službenika i službenica, koji su pokazali naučene zavidne vještine.  Nakon toga, uslijedila je demonstracija obrane od napada naoružanog i nenaoružanog napadača čime je pokazana iznimna kondicijska sprema, stručnost te utreniranost polaznika.   
 
Svima prisutnim predstavljen je način rada svakog roda policije (interventna, temeljna, prometna, kriminalistička i granična policija, uprava za posebne poslove sigurnosti, protueksplozijska služba te službe prevencije) dok je iznimno zanimljivo mladima bilo  pogledati mjesto događaja i upoznati se s radom kriminalističke tehnike.
 
Poziv policajac, osim znanja uvjetuje i visoku razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti u kojima su se mogli okušati svi zainteresirani zajedno s polaznicima Policijske akademije.
 
Prvi puta su se pravosudni policajci družili na Danu otvorenih vrata gdje je demo tim službenika pravosudne policije predstavio svoj rad i postupanja pravosudnih policajaca u incidentnim situacijama.
 
Rad policije predstavio je i vjerni pomagač Snoopy, policijski pas čije vještine nikoga nisu ostavile ravnodušnim, prilazili su mu svi, od najmlađih do onih nešto starijih. Neka vas ne zavara ova preslatka njuškica, Snoopy ima nepogrješivu njušku.
 
Nikolina polaznica Policijske škole „Josip Jović“ istaknula je: „ Ulazak u Policijsku školu znak je biti samostalan, ali uvijek uz podršku roditelja da si na pravom putu. Svoju želju biti policajka i biti na ponos obitelji što izgrađujem možda neki bolji svijet kao policajka služeći zajednici“. Vjeruje da „budućnost nosi izazove, ali da će joj baš školovanje dati mogućnost da sve ono što život nosi lakše ne savlada, nego prihvati kao dio životne priče moja ostvaruje čovjeka, a biti policajac jest upravo to – ostvarenje sebe samoga; za sebe i za druge“.
 
Načelnik policijske akademije Mario Bošnjak ovim putem pozvao je još jednom sve zainteresirane osobe: „ Prijavite se na jedan od naša dva raspisana natječaja te postanite dio naše velike policijske zajednice“.
 
Podsjećamo na objavljen natječaj za upis 350 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka na stranici Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Ujedno, objavljen je natječaj za upis 250 učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“ na stranici Ministarstva unutarnjih poslova.
 

Stranica