​Poštivanjem zakonskih propisa u prometu na cestama smanjimo broj poginulih

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Četiri ubojice u prometu - alkohol, brzina, mobitel i pojas intenzivno će nadzirati zagrebačka policija

FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave zagrebačke, u vremenskom razdoblju od 1. siječnja do 19. veljače 2024. godine, u prometnim nesrećama poginulo je pet osoba, što je za jednu poginulu osobu više u odnosu na isto vremensko razdoblje u 2023. godini.
 
Napominjemo da je najčešće uzrok prometnih nesreća s poginulim osobama neprilagođena brzina kretanja vozila, nepropisno skretanje, nepropisno pretjecanje, nepropisno kretanje vozila kolnikom i ostale greške pješaka. Uz navedeno nerijetko se veže i vožnja s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi, a također i još uvijek nedovoljno istražen utjecaj korištenja mobitela i drugih uređaja od strane vozača na uzrok prometne nesreće. Za posljedice sudionika u najvećoj mjeri je uzrok nekorištenje sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige.
 
Slijedom toga, u cilju povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa, Policijska uprava zagrebačka će u narednom vremenskom razdoblju poduzimati intenzivnije mjere koje će biti usmjerene na smanjenje broja prekršaja koji najčešće dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno na prekršaje tzv. „četiri ubojice u prometu - alkohol, brzina, mobitel i pojas.
 
Ujedno energičnije ćemo provoditi i represivno postupanja prema vozačima motocikla, mopeda, bicikla i osobnih prijevoznih sredstava, kao i na sve druge prekršaje u cestovnom prometu.
 
Svim planiranim aktivnostima težimo ka podizanju prometne kulture koja rizike u prometu svodi na minimum.
              
 
S poštovanjem

Stranica