Potpisan ugovor o sufinanciranju preventivnih programa Policijske uprave zagrebačke

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/SVIBANJ/županija sporazum 28-5-19/foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisali su Ugovor o sufinanciranju preventivnih programima.


Danas, 28. svibnja u prostorijama Zagrebačke županije načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisali su Ugovor o sufinanciranju preventivnih programima koji će se provoditi na području Zagrebačke županije u 2019. godini.
 
Načelnik Rašić naglasio je da se radi o zajedničkim preventivnim programima kojima je cilj doprinijeti boljoj kvaliteti života i povoljnijem osjećaju sigurnosti naših građana, a dok je stopa kriminaliteta u Zagrebačkoj županiji najpovoljnija u odnosu na sve druge županije. Navedeno potvrđuju i statistički pokazatelji i činjenica da su kaznena djela imovinskog kriminaliteta u kontinuiranom padu. 
 
Župan Kožić naglasio je da se programi prevencije koje Policijska uprava zagrebačka provodi sa Županijom, gradovima, općinama i školama, bitni za djecu i njihove roditelje, dodavši da su povratne informacije i programi dobro prihvaćeni i ako bude potrebe da će se navedeni programi proširiti.
 
O preventivnim programima koje Policijske uprava zagrebačka provodi sufinanciranjem Županije, govorio je Velimir Tišma, voditelj Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke. Naglasio je da su nakon više od dvanaest godina provedbe navedenih programa po prvi put zatražili i napravili evaluaciju kako bi potvrdili da li su programi koji se provode sa Zagrebačkom županijom učinkoviti. Prvo istraživanje pod nazivom Evaluacija programa prevencije zlouporabe opojnih droga na području Zagrebačke županije i drugo istraživanje pod nazivom Istraživanje stavova mladih o ulozi policije i preventivnim programima na području Zagrebačke županije potvrdili su da velika većina učenika srednjih škola, koji su sudjelovali u predavanjima, i to čak njih 81 posto izjavilo je da su preventivni programi koje provodi policija utjecali na njihovu odluku da ne probaju drogu.
 
Spomenute programe Zagrebačka županija financijski će u 2019. godini podržati sa 180.000 kuna.
 
FOTO: PU zagrebačka

Stranica