Preko trake za zaustavljanje vozila u nuždi, sletio s kolnika autoceste A3

Slika /PU_ZG/ilustracije/Autocesta1.jpg

Dobio zabranu korištenja inozemne vozačke na području RH

FOTO: Ilustracija

U ponedjeljak, 22. srpnja oko 17.45 sati, 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine je pod utjecajem alkohola od 1,82 g/kg u organizmu upravljao osobnim automobilom slovenskih registarskih oznaka, a kretao se autocestom A3 u smjeru zapada.

Dolaskom do 66.km +600 metara nije prilagodio brzinu kretanja vozila gustoći prometa iz kojeg razloga nije pravovremeno zaustavio vozilo kada to konkretni uvjeti zahtijevaju.

Tom prilikom, zbog takve vožnje u cilju izbjegavanja naleta na vozilo ispred sebe skrenuo je udesno prilikom čega je izgubio je nadzor nad vozilom i u zanošenju preko desne prometne trake i prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi sletio s kolnika na meki teren sa sjeverne strane kolnika na kojem je prednjim, a potom i zadnjim djelom vozila naletio na metalnu zaštitnu ogradu, od koje se odbio u smjeru jugozapada te sletio na meki teren sa južne strane kolnika na kojem je prednjim djelom naletio na jednostruku zaštitnu metalnu ogradu razdjelnika kolnika.

Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski sud u Velikoj Gorici gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.200 eura i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području RH u odnosu na motorna vozila „B“ kategorije u trajanju od  tri mjeseca, te mu je kao pravna posljedica pravomoćne osude, za počinjene prekršaje određeno 6 negativnih bodova.

Stranica