Prekršitelji u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Kažnjeni prekršitelji

U četvrtak, 15. listopada 2020. godine oko 18 sati na raskrižju Radničke ceste i Črnkovečke ulice dogodila se prometna nesreća, sudar dva osobna automobila u kojoj je jedan od vozača, 38-godišnjak, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,56 g/kg. Zbog prekršaja je smješten na otrežnjenje, uhićen je i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Sudac mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 9000 kuna.
Isti dan oko 21.40 sati, policijski službenici su kod raskrižja Slavonske avenije i Ulice G. Lederera zaustavili osobni automobil sisačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak, a koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,81 g/kg. Zbog toga je smješten na otrežnjenje, uhićen te doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu sudac mu je izrekao presudu u kojoj ga je kaznio novčanom kaznom od 10.600 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od  3 mjeseca.
 
 U petak, 16. listopada 2020. godine oko 4 sata, dogodila se prometna nesreća u Ulici Šušnjevec, u kojoj je osobni automobil sletio s kolnika. Automobilom je upravljao 51-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,43 g/kg. Zbog počinjenog prekršaja smješten je na otriježnjenje, a nakon toga je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je sudac izrekao kaznu u iznosu od 14.100 kuna te zaštitnu mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od  2 mjeseca.
 
U subotu, 17. listopada oko 15.40 sati, 57-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravljao je osobnim automobilom austrijskih nacionalnih oznaka, a kretao se autocestom A 3 u smjeru Zagreba. Vozača su policijski službenici zaustavili kod benzinske postaje Ježevo te je utvrđeno da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2,27 g/kg u organizmu. Nakon otrežnjenja vozač je doveden na Općinski prekršajni sud u Sesvetama, gdje mu je sutkinja kaznila novčanom kaznom od 10.500 kuna i zabranom korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 6 mjeseci.
 

Stranica