Pretragom kuće 34-godišnjaka pronađena automatska puška i plinski pištolj

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja i građana neovlašteno nabavio i posjedovao automatsko vatreno oružje te plinsko oružje i streljivo.  
 
Naime, provodeći kriminalističko istraživanje zbog sumnje da 34-godišnjak u kući na području Demerja neovlašteno posjeduje oružje, policijski su službenici, temeljem sudskog naloga, obavili pretragu kuće koju koristi kojom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta automatska puška s dva pripadajuća spremnika, plinski pištolj sa pet pripadajućih metaka te nastavak za pištolj namijenjen za ispaljivanje signalnih raketa.
 
Osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica