Preventivni projekt Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačke „Blagdanski dan kao san“

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2023/prosinac/DAN KAO SAN- ZAPREŠIĆ 21-12-23/FOTO 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj programa je senzibilizacija osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom kako ne bi postali žrtve kaznenih djela  

FOTO: PU zagrebačka

U srijedu, 20. prosinca 2023. godine, u prostoru „Vršilnice“ Novih dvora u Zaprešiću, u organizaciji Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačke te uz podršku Vijeća za prevenciju i Turističke zajednice Grada Zaprešića, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana solidarnosti, održan je preventivni projekt - dramsko-glazbeni edukativni program pod nazivom „Blagdanski dan kao san“, za osobe starije životne dobi sa područja grada Zaprešića.
 
Cilj programa je senzibilizacija osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom na sigurnosne probleme svakodnevnog života i na važnost samozaštitnog ponašanja, kako ne bi postali žrtve kaznenih djela, ponajviše onih imovinskog karaktera poput prijevara.
 
U dramsko-glazbenom programu prikazana je edukativna predstava „Prevareni“, scenarista i režisera  Ive Gregurevića, koju su okupljenima interpretirali glumci Perica Martinović, Ankica Dobrić i Pero Jurčić te glazbeni nastup Mire Ungara, kao i solista HNK Osijek Ivane Medić, Roberta Adamčeka i Igora Valeri. 
 
Programu su nazočili Glavni ravnatelj policije gosp. Nikola Milina, zamjenik Glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker, načelnica Ureda glavnog ravnatelja Adrijana Bago i voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber, zamjenik gradonačelnika Grada Zaprešića gosp. Alan Labus te predstavnici lokalne samouprave i udruga sa područja grada Zaprešića.
 
Po završetku programa, svim okupljenima je omogućeno mjerenje krvnog tlaka te provjera razine šećera u krvi, a u suradnji sa Domom zdravlja Zagrebačke županije - ispostave Zaprešić i Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Stranica