Pridružite nam se u petak na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu- pogledajte što i kako radimo

Slika /PU_ZG/ilustracije/postani-policajac.jpg

Sutra, 19. svibnja od 11 do 13 sati na otvorenom prostoru Trga bana Josipa Jelačića, Policijska akademija i Policijska uprava zagrebačka organizirat će Dan otvorenih vrata Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“

FOTO: Ilustracija

U sklopu manifestacije koja se održava na području cijele Republike Hrvatske i svih policijskih uprava pa je tako i na području Policijske uprave zagrebačke pripremljen bogat program i pokazne vježbe Jedinice specijalne i interventne policije, demonstracija borilačkih vještina, taktičko-navalno vozilo GURKE kao i demo timovi Policijske škole „Josip Jović“, vodiči službenih pasa, službeni psi te razna oprema i tehnika koju policija koristi u svakodnevnom poslu. Također kroz demonstraciju postupanja pravosudnih policajaca u incidentnim situacijama prezentirat će demo tim službenika pravosudne policije.

Na osam info pultova na raspolaganju će biti policijski službenici temeljne, interventne i specijalne  jedinice, prometne, kriminalističke te granične policije, a po prvi puta u sklopu ove manifestacije i službenici pravosudne policije.

Podsjećamo da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Drugi natječaj je namijenjen mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u
III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović“.

Sve osobe koje završe bilo koji od ovih oblika školovanja čeka siguran posao, a ujedno imaju mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Ovim putem pozivamo i sve ostale građane koji se žele upoznati s radom policije da nam se pridruže na Danu otvorenih vrata na Trgu bana Josipa Jelačića. 
 

Stranica