Proširenjem kriminalističkog istraživanja potvrđena sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja djelovala još četiri muškarca

Slika /PU_ZG/ilustracije/lisice.jpg

Sumnja se da su prevarili još najmanje 20 osoba

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad ukupno 18 osoba zbog sumnje da su počinili 18 kaznenih djela prijevare počinjenih u sastavu zločinačkog udruženja.
 
Riječ je o proširenju kriminalističkog istraživanja koje je u studenom 2022. godine rezultiralo uhićenjem 15 osoba i podnošenjem posebnog izvješća protiv ukupno 17 osoba zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela.
 
Naime, u nastavku kriminalističkog istraživanja potvrđena je sumnja da su još četiri muškarca starosti 23, 26, 32 i 50 godina bila povezana s ranije osumnjičenim osobama te da su u sastavu zločinačkog udruženja zajedno s ranije osumnjičenih 14 osoba, tijekom listopada i studenoga 2022. godine na području grada Zagreba, činili kaznena djela prijevare na štetu više osoba starije životne dobi.
 
Sumnja se da su s ciljem dovođenja u zabludu telefonom pozivali oštećene, lažno se predstavljali kao policijski službenici, a potom ih dovodili u zabludu govoreći im da je novac koji posjeduju krivotvoren te su na takav prijevaran način počinili još najmanje 18 kaznenih djela prijevara. Također su im neistinito predočavali da će policijski službenik ujedno osigurati njihov zlatni nakit.
 
Protupravna korist koju su osumnjičenici pribavili na štetu najmanje 20 osoba iznosi ukupno 368.850,72 eura.
 
Policijski su službenici Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeli kaznenu prijavu te su četvoricu osumnjičenika predali pritvorskom nadzorniku.

Stranica