Priopćenje za medije (nadopuna od 23. travnja)

Slika /PU_ZG/ilustracije/FOTO- Ilustracija PUZ.jpg

Nakon završenog nadzora i analiza utvrđeno je da je mikrobiološka čistoća objekta zadovoljavajuća

FOTO: Ilustracija
 
Kao što smo ranije izvijestili javnost, Policijska uprava zagrebačka je odmah po saznanju za događaj pripremila uzorke hrane za analizu, zatražila izlazak predstavnika sanitarne inspekcije Državnog inspektorata i Zavoda za javno zdravstvo te obustavila rad restorana.
 
Nakon završenog nadzora i analiza, utvrđeno je da je mikrobiološka čistoća objekta, temeljena na analizi brisova predmeta, površine, pribora i ruku zaposlenika, zadovoljavajuća sukladno Pravilniku o učestalosti kontrole i normativima mikrobiološke čistoće u objektima pod sanitarnim nadzorom i Priloga I. Pravilnika (N.N.137/09), dok je analiza dostavljenog uzorka hrane (krumpir salata) pokazala da rezultati ispitivanja nisu sukladni preporučenim mikrobiološkim kriterijima Vodiča za mikrobiološke kriterije za hranu (Ministarstvo poljoprivrede, ožujak 2011.) čija je provedba osigurana Zakonom o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu (N.N. 18/2023).
 
Nakon obavljenog nadzora i postupka po preporukama i nalazima, sanitarna inspektorica je odobrila nastavak rada kuhinje sa 1. ožujkom 2023. godine. Međutim, obzirom da je objekt u Petrinjskoj 30 u predviđen za konstrukcijsku obnovu te je u tijeku preseljenje službi koje tamo posluju, Policijska uprava  zagrebačka u ovom trenutku neće ponovo otvarati restoran na toj lokaciji već će djelatnike rasporediti na rad na drugim lokacijama, a opremu uskladištiti do ponovnog otvaranja nakon obnove.
 
Napominjemo da je i dalje u tijeku nadzor cjelokupnog poslovanja segmenta ugostiteljstva u uslužnim poslovima Policijske zagrebačke te će se nakon završenog nadzora donijeti preporuke koje će biti implementirane radi unaprijeđena poslovnih procesa i kvaliteta usluge.

Stranica