Prisutnost policije na terenu rezultirala uhićenjem provalnika

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2020/LISTOPAD/10-10-provale/DSC-3.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Građani ga uočili, a uhitili ga policajci s Črnomerca koji su obilazili i pazili na svoje područje

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje da je počinio ukupno četiri kaznena djela „Teška krađa provaljivanjem“ od kojih su dva u pokušaju te jedno kazneno djelo „Krađa“.
 
Naime, 8. listopada, u jutarnjim satima u Ilici, policijski su službenici obilazili svoje područje. U tom redovnom obilasku su uočili građane koji su im ukazali na mogućeg provalnika u bijegu koji je prethodno pokušao provaliti u kuću u ulici Rukavac. Policijski službenici su ga sustigli te radi sprječavanja bijega nad njim uporabili sredstva prisile te ga priveli u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Obavljenim provjerama utvrđeno je da se radi o 31-godišnjaku te je ujedno kod njega pronađen ruksak s provalničkim alatom za koji se sumnja da je koristio kao alat za provaljivanje.
 
Sumnja se, kaznena djela činio je na način da je došao do kuće, prilazio vratima ili prozorima koje je zatim obijao pomoću prikladnog alata, a potom bi ušao unutra. U dva navrata je uspio otuđiti razni zlatni nakit i novac, dok iz dvije provale nije uspio ništa otuđiti iz razloga što je u kući bio netko od ukućana, a u posljednjem pokušaju provale, gdje je i uhićen, aktivirao se alarm nakon što je ušao unutra. Pri bijegu, osumnjičenog su uočili građani, a zagrebački policajci uhitili.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni od 4. prosinca 2019. godine do 8. listopada 2020. godine, najčešće između 8 i 13 sati, na području Črnomerca provaljivao u kuće, međutim u dva navrata iz dvije kuće nije uspio ništa otuđiti.
 
Također, 10. rujna oko 11 sati, osumnjičeni je došao do otvorenog prozora kuće, također na području Črnomerca, ušao unutra te iz jedno od prostorija otuđio novac.
 
Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 7.200 kuna.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: PU zagrebačka

Stranica