Program prometne kulture za najmlađe

Slika PU_ZG/slike/ICP/2018/21.9/1_m.jpg

Foto: PUZ 

Danas, 21. rujna, od 10 do 12 sati, ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja, u Ulici Donje Svetice 38, policijski službenici Službe prevencije PU zagrebačke su se kroz interaktivne radionice družili s djecom iz osnovnih škola s područja grada Zagreba. Preventivnu manifestaciju Program prometne kulture za najmlađe organiziralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Službe prevencije Ravnateljstva policije, Jumicar Hrvatska i Udruga Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu.  

Program se proveo u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a na ovoj su manifestaciji uz policijske službenike PU zagrebačke i Ravnateljstva policije, sudjelovale razne službe i udruge građana, a sve u cilju zaštite djece u prometu i sprječavanja ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

Učenicima su održana predavanja o sigurnosti cestovnog prometa te su se mogli voziti mobilnim prometnim poligonom. Predstavljena im je oprema i način rada policijskih službenika i vatrogasaca, koji su im demonstrirali gašenje požara i proveli praktične vježbe. Održana je i edukativna radionica osnova pružanja prve pomoći te im je Klub mladih Crvenog križa Zagreb predstavio opremu i demonstraciju rada. Također, Hrvatski centar za razminiranje je djeci prezentirao svoj rad i opremu te im podijelio materijale za informiranje i edukaciju. 



Pisane vijesti