Prometna nesreća na A1

Jučer, 16. kolovoza oko 13.45 sati, 59-godišnjak  upravljao je osobnim automobilom marke VW Golf, zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se lijevom prometnom trakom istočnog kolnika autoceste A1, dionica čvor Jastrebarsko - čvor Zdenčina, u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom sjeveroistočno od oznake 18 km nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste te gustoći i situaciji u prometu (intenzivan promet, zaustavljena kolona vozila), zbog čega se nije uspio pravovremeno zaustaviti u konkretnim uvjetima. Tom prilikom, zbog takve vožnje, u kočenju je naletio prednjim dijelom vozila na stražnji dio osobnog automobila slovačkih nacionalnih oznaka, a koji se kretao ispred, istom prometnom trakom i u istom smjeru, te je u trenutku prometne nesreće, nakon kočenja, bio zaustavljen kao zadnji u zaustavljenoj koloni vozila.
Uslijed siline udarca, taj osobni automobil odbačen je unaprijed nakon čega je prednjim dijelom naletio na stražnji dio osobnog automobila marke Hyundai I30 zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnjak, u trenutku prometne nesreće bio zaustavljen u koloni vozila zbog zaustavljenog vozila ispred sebe.
Odmah potom, na stražnji desni dio zaustavljenog Golfa  naletio je, u izbjegavanju skretanjem u desno, prednjim dijelom osobni automobil rumunjskih nacionalnih oznaka, a koji se kretao lijevom prometnom trakom istočnog kolnika autoceste A1 u smjeru sjeveroistoka. Uslijed udarca, Golf je odbačen u lijevo, te je naletio na stražnji dio osobnog automobila njemačkih nacionalnih oznaka koji je odbačen u lijevo te je okrznuo metalnu zaštitnu odbojnu ogradu.
Odmah potom, na stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila rumunjskih nacionalnih oznaka naletio je Audi Q3 zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 60-godišnjakinja, a kretala se lijevom prometnom trakom istočnog kolnika autoceste A1 u smjeru sjeveroistoka.
 
U prometnoj nesreći teško ozlijeđen je 59-godišnji vozač iz Golfa, a liječnička pomoć mu je pružena u Klinici za traumatologiju, a dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Stranica