Prometna nesreća na Aveniji Marina Držića u Zagrebu

NADOPUNA:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu".

Nakon dovršenog kriminalisičkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

________________________________________________________________________________________

Jučer, 11. lipnja 2022. godine oko 15.20 sati u Zagrebu 57-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg u organizmu upravljao osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka marke „Honda“, a kretao se lijevom prometnom trakom istočnog kolničkog traka Avenije Marina Držića u smjeru sjevera. Dolaskom do blizine raskrižja spojnog kolnika Slavonske avenije, nije svoje vozilo u kretanju držao na sredini obilježene prometne trake iz kojeg je razloga zahvatio rub kolnika te se nastavio nekontrolirano kretati da bi potom naletio na nadstrešnicu tramvajske stanice.

U prometnoj nesreći je teško ozlijeđena jedna maloljetna osoba kojoj je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, dok su ozlijeđene još dvije maloljetne osobe kojima je također liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.  Također, u prometnoj nesreći ozlijeđen je i 26-godišnjak kojemu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju u Zagrebu, dok težina ozljede još nije okvalificirana. Težina ozljeda nije još okvalificirana ni kod 57-godišnjeg vozača, kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.  
 

Stranica