Prometna nesreća na Maksimiru

Jučer, 28. siječnja 2024. godine u 5.10 sati je 41-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,71 g/kg) upravljao osobnim automobilom marke Audi A4 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Vida Ročića u smjeru jugozapada.

Dolaskom do stupa javne rasvjete  i ulaskom u pregledan zavoj udesno, nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i osobinama ceste te je izgubio nadzor na vozilom i prešao u traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

Tada je naletio na osobni automobil marke Škoda Octavia zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Tanzanije, a kretao se Ulicom Vida Ročića u smjeru sjeveroistoka.

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 25-godišnji vozač osobnog automobila Škoda Octavia i 39-godišnji putnik iz istog vozila, liječnička pomoć pružena im je u Kliničkoj bolnici Dubrava dok je 41-godišnji vozač osobnog automobila Audi A4 lakše ozlijeđen, liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ policijski službenici su uhitili osumnjičenog 41-godišnjaka te je provedeno kriminalističko istraživanje nakon kojeg je osumnjičeni predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica