Prometna nesreća na raskrižju Ulice Krotvica i Ulice Klin

U subotu, 18. kolovoza oko 21.45 sati, 79-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Zastava Tempo zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Krotovica u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Klin, prošao je pored prometnog znaka raskrižja sa cestom s prednošću prolaska i ušao u raskrižje, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje. Na stražnji desni i bočni dio automobila naletio je motocikl marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnjak, a u raskrižje je ušao zadržavajući smjer kretanja ravno. Uslijed naleta motocikl je udario u betonsko postolje, a vozač u metalnu dvorišnu ogradu Novoselske ulice 25. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 53-godišnjak, a liječnička pomoć pružena mu je u KB Dubrava, gdje je 19. kolovoza oko 5 sati od zadobivenih ozljeda preminuo.

Ponovno apeliramo na sve sudionike u prometu da svojim savjesnim ponašanjem u prometu čuvaju ne samo svoj život nego i život drugih.

Upozoravamo vozače na dva kotača na opasnosti koje im prijete te skrećemo pozornost da prebrza i neoprezna vožnja, pogotovo u raskrižju, nenošenje zaštitne opreme, nepoštovanje prometnih propisa i upravljanje vozilom bez ispita ili potrebne kategorije, rezultira prometnim nesrećama u kojima dolazi do smrtnog stradavanja ili teških ozljeda kod vozača i putnika mopeda i motocikla.



Pisane vijesti