Prometna nesreća s teško ozlijeđenom biciklisticom

Jučer, 19. veljače oko 7 sati na području Medveščaka, 43-godišnjak je prije sjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok mu je odlukom suda izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, upravljao neregistriranim motociklom kolnikom Šubićeve ulice u smjeru jugozapada.
 
Dolaskom do raskrižja s Ulicom Ljudevita Posavskog na kojem je promet upravljan semaforima koji su u trenutku prometne nesreće radili automatski i ispravno, počeo je obilaziti zaustavljenu kolonu vozila kršeći pritom prometne propise, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja za vrijeme dok je na semaforu za njegov smjer bilo upaljeno zeleno svjetlo, kojom prilikom je motociklom naletio na bicikl kojim je upravljala 37-godišnjakinja pod utjecajem alkohola.
 
Biciklistica se prethodno uključila na kolnik Šubićeve ulice po obilježenom pješačkom prijelazu, koji se nalazi sa sjeverne strane raskrižja, na znak crvenog svjetla za promet pješaka u trenutku kada je kolona vozila kretala iz mjesta ulazeći u raskrižje. 
Uslijed naleta obadvoje sudionika pali su na kolnik te je 43-godišnjak potom napustio je mjesto događaja, a da nije o prometnoj nesreći obavijestio policiju i sačekao dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid.
 
Oko 13 sati vozač motocikla sam je pristupio u službene prostorije policije poradi utvrđivanja okolnosti prometne nesreće.
 
Liječnička pomoć sudionicima nesreće pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da je 43-godišnjak lakše, dok je 37-godišnjakinja teško ozlijeđena.
 

Stranica