U nastavku provođenja kriminalističkog istraživanja utvrđene ključne činjenice teške prometne nesreće

Slika /PU_ZG/slike/MUP/brzina/brzina.jpg

Okolnosti utvrđene uvidom u snimku kojom raspolaže policija

FOTO: Ilustracija

NADOPUNA
23.lipnja 2021.godine

U nastavku provođenja kriminalističkog istraživanja, kroz uvid u dostupne i do sada prikupljene relevantne činjenice bitne za utvrđivanje okolnosti ove teške prometne nesreće, uvidom u snimku kojom raspolaže policija, nedvojbeno je  utvrđeno da je u samom trenutku nesreće 68-godišnji biciklist prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza u trenutku dok je za njegov smjer kretanja u tom dijelu bilo upaljeno crveno svjetlo. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje u smislu prikupljanja dodatnih činjenica kroz razgovore sa svjedocima-očevicima te dodatna vještačenja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti koje su za posljedicu imale dvije smrtno stradale osobe u prometu.  
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja nadležnom državom odvjetništvu dostaviti će se Posebno izvješće o utvrđenom.



NADOPUNA:
Utvrđeno je da se radi o muškoj osobi starosti 68 godina.
 
Danas, 20. lipnja oko 8.40 sati, 24-godišnjak je upravljao motociklom marke Suzuki zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije lijevom prometnom trakom za ravno u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Hrvatskog sokola, ušao je u raskrižje i nastavio vožnju zadržavajući smjer kretanja za vrijeme dok je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno neutvrđeno prometno svjetlo. Tom prilikom, prednjim dijelom motocikla naletio je na desnu stranu bicikla marke Fuji kojim je upravljao zasad nepoznati vozač, a kretao se biciklističkom stazom prelazeći sjeverni kolnik Zagrebačke avenije preko pješačkog prijelaza s istočne strane raskrižja u smjeru sjevera za vrijeme dok je na semaforskom uređaju za njegov smjer kretanja bilo upaljeno neutvrđeno prometno svjetlo.

Od tog naleta motocikl se nastavio nekontrolirano kretati sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru zapada, nakon čega je u padu na desnu bočnu stranu prednjim dijelom naletio na stražnji dio osobnog automobila marke Ford zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak, a kretao se sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije desnom prometnom trakom za ravno ispred navedenog,  u istom smjeru.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno su stradali vozač motocikla i zasada nepoznata muška osoba, a tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u zagrebu uz asistenciju Ekipe za očevide II. postaje prometne policije Policijske uprave zagrebačke.

Za vrijeme obavljanja očevida promet od Zagrebačke avenije od raskrižja Ulica Hrgovići i Dragutina Golika do raskrižja s Rudeškom cestom bio je obustavljen u potpunosti te se preusmjeravao okolnim ulicama od 09.40 do 11.30 sati.
 

Stranica