Prometna nesreća sa smrtnom posljedicom

Jučer, 15. lipnja oko 9.25 sati, 26-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom marke Renault Clio zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Savskom ulicom u mjestu Sop u smjeru jugoistoka. Dolaskom do kućnog broja 47, nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste (dugi desni zavoj), iz kojeg razloga nije pravovremeno zaustavila vozilo kada to konkretni uvjeti zahtijevaju. Tom prilikom, zbog takve vožnje, u zavoju je nastavila vožnju ravno te je prešla s vozilom na kolničku traku namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera gdje je naletjela na osobni automobil  marke Hyundai Getz zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnjak krećući se po navedenom kolniku u smjeru sjeverozapada. U Hyundai Getzu nalazilo se još dvoje putnika.
 
U prometnoj nesreći smrtno je stradao 47-godišnji putnik, dok su 41-godišnji vozač te 33-godišnji putnik lakše ozlijeđeni, a liječnička pomoć im je pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava.
 
Lakše je ozlijeđena i vozačica te joj je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava.
 
Očevid na mjestu događaja je obavio dežurni zamjenik Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu u koordinaciji s Ekipom za očevide Policijske uprave zagrebačke.
 
Zbog provođenja očevida bio je obustavljen promet od 11.30 do 13.45 sati te se odvijao obilaznim pravcima.

Stranica