Prometna nesreća u Ulici prilaz baruna Filipovića- teško ozlijeđena dva pješaka

Jučer, 14. rujna oko 9 sati, u Ulici prilaz baruna Filipovića, osobnim automobilom marke Lexus zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 44-godišnji muškarac, a kretao se u smjeru istoka.

Dolaskom do kućnog broja 42 nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika (mokar) i atmosferskim prilikama (kiša), zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom te je tom prilikom došlo do zanošenja i rotacije. Uslijed toga, automobilom je prešao preko lijeve prometne trake gdje je kotačima naletio na rubni kamen, sletio na nogostup i naletio na 60-godišnju pješakinju i 43-godišnjeg muškarca, koji su se u tom trenutku nalazili i kretali nogostupom u smjeru istoka.

Automobil se nakon naleta na pješake nastavio nekontrolirano kretati po mekom terenu te se zaustavio u trenutku kada je naletio na metalnu ogradu i zaštitni zid trgovačkog centra.

U prometnoj nesreći pješaci su teško ozlijeđeni te im je pružena liječnička pomoć, ženskoj osobi u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, a muškarcu u Klinici za traumatologiju Zagreb.

Stranica