Prometna u Jastrebarskom

NADOPUNA:

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je 36-godišnjak upravljao autobusom, a kretao se južnim kolnikom autoceste A1, prometni čvor Jastrebarsko- Zdenčina, desnom prometnom trakom u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do 20. km + 100 m nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je autobusom prešao na prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi, gdje je u zanošenju stražnjim dijelom autobusa naletio na smjerokazni stupić te sletio na meki teren s južne strane kolnika, a potom se prevrnuo na desni bok. 
 
U prometnoj nesreći teško su ozlijeđene četiri osobe, 36-godišnji vozač autobusa te troje putnika, od kojih su dvije ženske osobe, obje starosti 49-godina te muškarac starosti 46-godina. Za nekoliko osoba težina ozljeda zasad nije još poznata. Svima ozlijeđenima liječnička pomoć pružena je u KBC Zagreb, KBC Sestre milosrdnice, Klinici za dječje bolesti u Zagrebu te Općoj bolnici u Karlovcu. 
 
Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 36-godišnjeg vozača autobusa bit će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.
 
Danas, 11. siječnja oko 2.20 sati u Jastrebarskom, na 20. kilometru autoceste A1 u smjeru Zagreba prilikom slijetanja s kolnika autobus marke Setra požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak prevrnuo se na bok. U prometnoj nesreći ozlijeđeno je osam osoba, od čega jedna teže, a sedam lakše. Liječnička pomoć ozlijeđenim osobama pružena je u KBC Zagreb, KBC Sestre milosrdnice, Klinici za dječje bolesti u Zagrebu te Općoj bolnici u Karlovcu. Očevid je u tijeku.

Stranica