Prometne nesreće na 39. km autoceste A3

Slika PU_ZG/slike/MUP/policajac_autocesta01.jpg

Jučer, 16. studenoga u 7,25 sati na autocesti A3, na južnom kolniku dionice Kosnica- Ivanja Reka, došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala četiri teretna (renault master, mercedes 300, iveco s prikolicom krone i mercedes actros) te četiri osobna ( citroen c3, vw passat, alfa romeo i opel corsa) automobila.  

 

Foto: Ilustracija

Jučer, 16. studenoga u 7,25 sati na autocesti A3, na južnom kolniku dionice Kosnica- Ivanja Reka, došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala četiri teretna (renault master, mercedes 300, iveco s prikolicom krone i mercedes actros) te četiri osobna ( citroen c3, vw passat, alfa romeo i opel corsa) automobila.

Do prometne nesreće došlo je zbog neprilagođavanja brzine i smjera kretanja vozila uvjetima na cesti (mokar kolnik i magla).

U prometnoj je nesreći teško ozlijeđen 25-godišnji vozač renaulta master, a liječnička mu je pomoć pružena u KBC Zagreb, dok je lakše ozlijeđenoj 27-godišnjoj vozačici citroena c3 liječnička pomoć pružena u KB Sestara milosrdnica.  Od 7,33 do 13,03 sati na spomenutoj dionici promet je bio obustavljen.

Jučer, 16. studenog u 7,30 sati dogodila se prometna nesreća na istočnom kolniku autoceste A3, dionica Kosnica-Ivana Reka, na 39. kilometru, u kojoj su sudjelovala tri vozila. U prometnoj nesreći jedna je osoba teško ozlijeđena, a jedna lakše, Vozač (49) bmw-a 5 zagrebačkih registracijskih oznaka kretao se lijevom prometnom trakom  istočnog kolnika autoceste u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do 38. km + 500 m, zbog neprilagođene brzine kretanja te vidljivosti i preglednosti, naletio je na zadnji dio teretnog automobila renault trafic zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 34-godišnjak i kretao se istom trakom, a neposredno prije nesreće zaustavio je vozilo radi vozila ispred sebe. Od tog naleta renault trafic odbačen je naprijed u smjeru istoku te je prednjim lijevim dijelom naletio na zadnji desni dio teretnog automobila man zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnjak. Kretao se u istom smjeru istom prometnom trakom, a u trenutku nesreće bio je zaustavljen u navedenoj prometnoj traci radi prometne nesreće koja se dogodila neposredno prije i zbog koje je bio onemogućen promet. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 34-godišnji vozač renault trafica, a lakše 43-godišnji putnik istog vozila. Liječnička im je pomoć pružena u Klinici za traumatologiju.

Zbog prometne nesreće na istočnom kolniku autoceste A3 promet je bio obustavljen od 7,33 do 13 sati.    

Jučer, 16. studenoga između 7,25 i 7,33 sati na južnom kolniku autoceste A3 (zagrebačka obilaznica), na dionici „Kosnica - Ivanja Reka“, smjer sjeveroistok došlo je do tri prometne nesreće u kojoj su sudjelovala 16 osobnih i 4 teretna automobila. U samo nekoliko minuta, uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku (gusta magla, mokar i klizav kolnik) dogodile su se navedene prometne nesreće  kojima je jedna osoba teško a pet lakše ozlijeđene ( među kojima je i 4-godišnje dijete). Ozlijeđenim osobama liječnička je pomoć pružena u Klinici za traumatologiju i KBC Zagreb. Materijalna šteta iznosi više stotina tisuća kuna. se cijeni kao veća.  Od 7,33 do 13,03 sati bio je obustavljen promet južnim kolnikom autoceste A3 (dionica Kosnica - Ivanja Reka). 



Stranica