Pronađeno oružje pa dovedeni na kriminalističko istraživanje

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 1.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom i 39-godišnjom njemačkom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.
 
U subotu 11. travnja oko 10.20 sati osobnim automobilom marke BMW njemačkih nacionalnih registarskih oznaka osumnjičeni su se dovezli na Međunarodni cestovni granični prijelaz Bregana, a pri graničnoj kontroli i pregledu, policijski su službenici u automobilu uočili automatsku pušku i 60 komada streljiva.
 
Obje su tad uhićeni i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su na za sada neutvrđen način nabavili automatsku pušku i streljivo, a koje su suprotno odredbama članka 9. stavka 1. i 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana imali u vozilu.
 
FOTO: Ilustracija

Stranica