Pronađeno više od 600 grama kokaina, većina toga u autu

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2021/OŽUJAK/droga-12-03-21/3.jpg
  • Slika

Dodavanjem punila povećao količinu na skoro 2 kilograma

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine kokaina koju je potom skrivao, miješao s punilima i prepakiravao u stanu na području Novog Zagreba i u osobnom automobilu marke VW kojim se koristi, nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao.
 
Naime, 11. ožujka 2021. godine pretragom stana i drugih prostorija u kojima prebiva osumnjičeni pronađeno je oko 152,1 grama kokaina pakiranog u 33 plastična omota, oko 1270,0 grama punila za miješanje s kokainom pakirana u dvije plastične posude i određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.
 
Istog dana, obavljena je pretraga osobnog automobila marke VW kojim se koristi osumnjičeni te je pronađeno oko 465,0 grama kokaina pakiranog u dva plastična omota, pištolj s pripadajućim spremnikom u kojem se nalazi 13 komada streljiva te 70 komada raznog pištoljskog streljiva.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, te će protiv istoga biti podnijet Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 
FOTO: PU zagrebačka

Stranica