Pronalazak eksplozivnih sredstava

Slika /PU_ZG/ilustracije/Manje oružja manje tragedija.jpg

Dovoljno je nazvati 192, izjaviti da želite dragovoljno predati eksplozivna sredstva, oružje ili streljivo, a osposobljeni policijski službenici će doći do Vas u civilnom vozilu i u civilnoj odjeći te na siguran način preuzeti opasna sredstva i na taj način učiniti okolinu sigurnijom – što je i opisano u akcijama „Zbogom oružje“ i „Manje oružja - manje tragedija“.

U četvrtak, 27. lipnja oko 8 sati u Pokupskom, Roženica, nakon dojave građanina, policijski službenici su u šumi, u zakopanom plastičnom kanistru pronašli tri kumulativne tromblonske mine, četiri ručne bombe M-75, jednu improviziranu ručnu bombu, 30 komada streljiva 7,62x39 mm i 100 komada streljiva 7,9 mm. Na mjestu događaja policijski službenici Protueksplozijske službe uništili su dvije ručne bombe M-75 i jednu improviziranu ručnu bombu, dok su ostatak eksplozivnih sredstva i streljiva izuzeli.
 
Ovim putem apeliramo na sve građane da pokažu maksimalnu odgovornost i brigu za sigurnost, kako svoju tako i svojih sugrađana te molimo da eksplozivna i druga opasna sredstva ne odbacuju u jarke, kanale, potoke, rijeke, jezera, kontejnere, šume i  sl., jer time direktno dovode u opasnost sve osobe koje mogu doći u doticaj s tim sredstvima.
 
Na kraju napominjemo i upućujemo sve građane koji nelegalno posjeduju eksplozivna i druga opasna sredstva da iskoriste mogućnost dragovoljne predaje eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva bez snošenja sankcija za posjedovanje istih sukladno članku 79. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

FOTO: Ilustracija
 
 

Stranica