Pronevjere i lažna prijavljivanja kaznenih djela

Slika PU_ZG/slike/MUP/novac02.jpg

Policijski su službenici IV Policijske postaje dovršili krim istraživanje nad dvojicom muškaraca (1971. i 1977.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela pronevjere i lažna prijavljivanja kaznenog djela.  U subotu, 17. rujna prošle godine, 35-godišnji je muškarac ušao u benzinsku postaju u Planinskoj ulici u smjenu prvoosumnjičenog i dogovorio lažno prijavljivanje razbojništva u toj postaji. 41-godišnji je muškarac na to pristao jer je planirao dio novca zadržati. Dan kasnije, oko 21, u istu je postaju drugoosumnjičeni ponovo došao i tada mu je 41-godišnjak predao novac iz sefa te nešto cigareta, dok je za sebe iz blagajne uzeo 3 000 kuna. Policiju je obavijestio 90 minuta kasnije navodeći da su dvojica nepoznatih muškaraca, prijeteći pištoljem, otuđili novac i cigarete vrijedne 53 372 kune. U nedjelju, 8. siječnja oko 6,15 sati, u istu benzinsku pumpu ponovno dolazi drugoosumnjičeni i po istom modusu odlazi sa 68 000 kuna (minus 1700 kn koje je 41-godišnjak zadržao za sebe), ali ovaj put bez cigareta. Policijska je intervencija tražena u 7,10 i da je ovaj put u pitanju jedan nepoznati muškarac s pištoljem. Ukupna materijalna šteta iznosi 121 372,22 kn, a obojica su prepraćeni pritvorskom nadzorniku nakon dovršene kriminalističke obrade. Kaznene prijave za gore navedena kaznena djela predana su Općinskom državnom odvjetništvu.  

 

Foto: Ilustracija

Policijski su službenici IV Policijske postaje dovršili krim istraživanje nad dvojicom muškaraca (1971. i 1977.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela pronevjere i lažna prijavljivanja kaznenog djela. 

U subotu, 17. rujna prošle godine, 35-godišnji je muškarac ušao u benzinsku postaju u Planinskoj ulici u smjenu prvoosumnjičenog i dogovorio lažno prijavljivanje razbojništva u toj postaji. 41-godišnji je muškarac na to pristao jer je planirao dio novca zadržati.

Dan kasnije, oko 21, u istu je postaju drugoosumnjičeni ponovo došao i tada mu je 41-godišnjak predao novac iz sefa te nešto cigareta, dok je za sebe iz blagajne uzeo 3 000 kuna. Policiju je obavijestio 90 minuta kasnije navodeći da su dvojica nepoznatih muškaraca, prijeteći pištoljem, otuđili novac i cigarete vrijedne 53 372 kune.

U nedjelju, 8. siječnja oko 6,15 sati, u istu benzinsku pumpu ponovno dolazi drugoosumnjičeni i po istom modusu odlazi sa 68 000 kuna (minus 1700 kn koje je 41-godišnjak zadržao za sebe), ali ovaj put bez cigareta.

Policijska je intervencija tražena u 7,10  i da je ovaj put u pitanju jedan nepoznati muškarac s pištoljem.

Ukupna materijalna šteta iznosi 121 372,22 kn, a obojica su prepraćeni pritvorskom nadzorniku nakon dovršene kriminalističke obrade. Kaznene prijave za gore navedena kaznena djela predana su Općinskom državnom odvjetništvu.



Stranica