Proslava blagdana blaženika Miroslava Bulešića čije su relikvije u Policijskoj upravi zagrebačkoj

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/KOLOVOZ/Proslava blagdana blaženika Miroslava Bulešića/Slika_001.jpg
  • Slika
  • Slika

Uoči blagdana blaženika, ali i dana Vojne policije, 24. kolovoza, kapeli Majke Božje Kamenitih vrata Policijske uprave zagrebačke, održano misno slavlje

FOTO: PU zagrebačka
 
U petak, 23. kolovoza  u Policijskoj kapelaniji tj. kapeli Majke Božje Kamenitih vrata Policijske uprave zagrebačke, vlč. Ivan Grinišin, policijski kapelan Policijske uprave zagrebačke uz vjernički puk predvodio  je misno slavlje u čast blaženog Miroslava Bulešića ali i dana Vojne policije ( blagdan blaženika i dan Vojne policije obilježava se 24. kolovoza). Ispred načelnika i svih djelatnika Policijske uprave zagrebačke, Svetoj misi i molitvi prisustvovao je zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke, gospodin Danijel Blaić s suradnicima.

Naime, u kapeli Policijske prave zagrebačke nalazi i relikvija blaženika za javno štovanje (podsjećamo na događaj iz 2016. godine tj. na svečanost čašćenja  moći bl. Bulešića), što daje i jest dodana vrijednost Policijske uprave zagrebačke u ozračju traženja mira i blagoslova i molitve za mir i poštivanja dostojanstva  svake osobe.

U svojoj propovijedi vlč. Grinišin, istaknuo je: „ Blaženi Miroslav Bulešić je gradio i zalagao se za bolji život u miru i sigurnosti. Predosjećajući buduća događanja zapisao je u svom duhovnom dnevniku: „Moja osveta je oprost“. Nevjerojatna svetost, pobožnost i odanost Bogu, čovjeku i Domovini. U njegovoj mladosti bila je prisutna ozbiljna zrelost, a u njegovim odlukama čvrsta vjera te u njegovoj požrtvovnosti neizmjerna ljubav.

Blaženik, mučenik, svećenik, vjernik, domoljub, pravi čovjek u svoje vrijeme i za cijelu povijest - Miroslav Bulešić. Posebnost djelovanja i službe blaženika čije relikvije čuvamo i u kojima nalazimo snagu djelovanja jest između ostalog utkano u svakodnevno djelovanje zagrebačke policije na što smo posebno ponosni“ rekao je policijski kapelan.

Uostalom, čašćenje blaženog Miroslava Bulešića, povijest čovječanstva uči nas kako sustavi i pojedinci mogu otići u krivom smjeru ako iz vida izgube da je čovjek stvoren na sliku Božju, pozivajući nas da u ovom svijetu i vremenu budemo svjedoci dostojanstva ljudske osobe.
Ili, kako je istaknuo, vlč, Grinišin, život davati u areni života za drugoga, što se osvjedočeno poslanjem policije, jest davanje sebe kroz služenje drugima, za plodove bolje budućnosti.

Jer, u svakodnevnom djelovanju i postupanju Policijske uprave zagrebačke (policijskom i operativnom), u današnjem izmijenjenim društvenim i poslovnim kretanjima, u svijetu etničke, kulturne, društvene i socijalne raznolikosti, značajna je uloga policije u razvijanju povjerenja između policije i društva.

 Usredotočujući se na međunarodno prihvaćena i konvencijski zaštićena ljudska i zakonski  uređenim prava Republike Hrvatske, Policijska uprava zagrebačka doista čuva dostojanstvo i život, te stvara ne samo na svojem području nego i na području Republike Hrvatske s obzirom na status Grada Zagreba, mjesto sigurne životne, poslovne i socijalne komunikacije.
 
Također, u molitvama na Svetoj Misi, sjetili smo se i svih kolega Vojne policije spominjući se suradnje na stvaranju zajedničkog dobra i jačanja sigurnosti.

Na nama je jačati osjećaj povjerenja i sigurnosti - za sve nas, za sve koji na ovom području savladavaju izazove suvremenog svijeta i nalaze svoj novi život između ostalog i temeljem povjerenja u Policijsku upravu zagrebačku i u multifunkcionalnost znanja, vještina, profesionalnosti i poštivanja dostojanstva svake osobe te socijalnih kompetencija zagrebačke policije koja služi.
 

Stranica