Provaljivali u kuće i stanove te otuđivali nakit

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 40, 27 i 50 godina zbog sumnje da su počinili tri kaznena djela „Teška krađa provaljivanjem“ od kojih je jedno ostalo u pokušaju.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičeni od 29. lipnja do 16. srpnja 2023. godine,  neovisno o dobu dana, na području Dubrave, Medveščaka i Novog Zagreba provalili u dvije kuće i jedna stan, međutim iz jedne kuće nisu uspjeli ništa otuđiti.
 
Sumnja se, kaznena djela činili na način da bi došli do stambene zgrade odnosno do kuće, gdje su pomoću prikladnog alata obili vrata ili prozor kako bi ušli unutra. Iz dvije provale uspjeli su otuđiti razni zlatni nakit dok iz jedne kuće nisu ništa otuđiti.
 
Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 1.300 eura.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja dvojica osumnjičenih su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Protiv osumnjičenog 50-godišnjaka posebno izvješće je podnijeto redovnim putem.
 

Stranica