Provođenjem kompenzacijskih mjera, policijski službenici spriječili još jedno krijumčarenje osoba

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto 7 autic.jpg

U teretnom vozilu pokušao nezakonito prevesti 15 stranih državljana do Republike Slovenije

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim državljaninom Srbije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma“
 
Naime, sumnja se kako je osumnjičeni 55-godišnjak u subotu, 25. ožujka oko 20 sati na području Slavonskog broda, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i iz koristoljublja, a prema prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, preuzeo i u teretnom automobilu brodsko - posavskih registarskih oznaka prevozio 15 stranih državljana. Kako bi ostvario protupravnu imovinsku korist, namjera osumnjičenom je bila navedene strane državljane prevesti teritorijem Republike Hrvatske do granične crte s drugim državama članicama Europske unije te, sumnja se, naposljetku ih i nezakonito prevesti u Republiku Sloveniju.
 
Policijski službenici koji rade po kompenzacijskim mjerama i obavljaju poslove utvrđivanja zakonitosti ulaska u Republiku Hrvatsku su 26. ožujka, dvadesetak minuta poslije ponoći na području Samobora zaustavili teretni automobil kojim je upravljao osumnjičeni 55-godišnjak te utvrdili kako prevozi 15 stranih državljana.
 
Prema stranim državljanima u tijeku je postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima, dok je osumnjičeni 55-godišnjak po dovršenom kriminalističkom istraživanju predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 

Stranica