Ravnateljstvo i PU zagrebačka o akciji „Mir i dobro“

Slika PU_ZG/slike/2011/događaji/1612/1_m.jpg

 

Foto: MUP

U prostorijama PU zagrebačke održana je zajednička tiskovna konferencija Ravnateljstva i PU zagrebačke u vezi akcije „Mir i dobro“.

Pomoćnik načelnika Uprave policije u Ravnateljstvu policije Josip Bukvić naveo je da MUP akciju tradicionalno provodi od 1993. godine, te da je potrebno sigurno obilježavanje božićnih i novogodišnjih blagdana. O samoj Akciji policijski službenik Uprave policije Damir Bogdanović naveo je da će se provoditi od 12. prosinca 2011. do 8. siječnja 2012. godine,  uz pojačanu kontrolu cestovnog prometa i nadzor prelaska državne granice te pojačanom kontrolom robe i putnika na graničnim prijelazima. Naglasio je da je tijekom 2010. godine jedna osoba smrtno stradala, zbog aktiviranja ručne bombe.

Razvrstavanje razreda pirotehničkih sredstava pojasnio je načelnik Odjela za javni red PU zagrebačke Davor Posilović i upozorio na sankcije prema počiniteljima ovih prekršaja, a policijski je službenik Proueksplozijskog odjela Uprave policije Tomislav Vukoja istaknuo da je u Otočcu prije početka akcije ove godine, od uporabe eksplozivnog sredstva, teško ozlijeđeno jedno dijete.

Načelnik Sektora upravnih i inspekcijskih polova PU zagrebačke Mladen Vlaić pojasnio je uvjete skladištenja pirotehničkih sredstava te uvjete prodaje.



Stranica