Razriješene provale u vozila na području Novog Zagreba

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Iz vozila otuđivao razne alate, a dva puta otuđio kovanice iz samoposlužnih aparata u autopraonicama

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 17 kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem od čega su tri u pokušaju.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni, s namjerom prisvajanja protupravne imovinske koristi, od 12. rujna 2019. do 5. rujna 2020. godine, neovisno o dobu dana na području Novog Zagreba, u ukupno 12 navrata provalio u parkirana vozila, tako da je prikladnim alatnom najčešće obio vrata ili  razbio staklo te bi potom iz vozila otuđio razni alat, kao što su bušilice, brusilice, odvijači, motorne pile, kompresor i drugi razni alat. Tijekom jedne provale u vozilo nije uspio ništa otuđiti.
 
Također se sumnja da je 22. srpnja 2019. i sredinom svibnja 2020. godine, u dva navrata došao do dvije samposlužne autopraonice gdje je provalio u samposlužne aparate te otuđio kovanice.  
 
Nadalje, potvrđena je sumnja da je krajem 2019. godine u noćnim satima došao u krug poduzeća na području Novog Zagreba, prišao kontejneru gdje je prikladnim alatom potrgao lokot na ulaznim vratima kontejnera, iz kojeg nije ništa otuđio, tada je otišao do drugog kontejnera gdje je pokušao obiti vrata međutim u tome nije uspio. Pobjegao je, a pri tome nije ništa otuđio. Početkom svibnja 2020. godine, također u noćnim satima, sumnja se, došao je u prostor zgrade u izgradnji, prišao je kontejnerima za ostavu i garderobu zaposlenika poduzeća, prikladnim alatom je polomio lokot, ušao unutra, ispremetao stvari, međutim ništa nije otuđio.

Materijalna šteta počinjenja ovim kaznenim djelima iznosi oko 129.900 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici dostavili posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. 

FOTO: Ilustracija

Stranica