Razriješene provale u vozila na području Novog Zagreba

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 28 kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem, od čega su četiri kaznena djela ostala u pokušaju te zbog dva kaznena djela „Krađa“, od kojih je jedno u pokušaju.
 
Sumnja se da je od 4. svibnja do 25. studenoga 2020. godine na području Novog Zagreba, u ukupno 23 navrata, neovisno o dobu dana, provalio u parkirana vozila, 22 osobna i jedno teretno, tako da je prikladnim predmetom razbio staklo, obio vrata ili na drugi način provalio te iz vozila otuđio sunčane naočale, novčanike s dokumentima i novcem, mobitele, odjeću i drugo. U tom je razdoblju, sumnja se, u još četiri navrata pokušao provaliti u parkirana vozila, no u svojoj namjeri nije uspio.
 
Također, sumnja se da je 31. srpnja 2020. godine na istom području prišao nezaključanom osobnom vozilu te iz njega otuđio torbicu i mobitel. Još je u jednom navratu, između 28. i 29. lipnja 2020. godine na području Novog Zagreba prišao nezaključanom osobnom vozilu, ušao u njegovu unutrašnjost i ispremetao stvari, no ništa nije otuđio.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 24.650 kuna.

FOTO: Ilustracija
 
 

Stranica