Rezultati Akcije pojačanog nadzora vozila i vozača u noći s 3. na 4. svibnja

Slika /PU_ZG/ilustracije/Prometna policija - kontrola.jpg
 
U prvom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:
 
• ukupno 113 prometnih prekršaja, od kojeg broja su 20 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 56 prekršaja su počinjeni zbog nepropisne brzine, 12 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.
 
Najveća zabilježena koncentracija alkohola je kod 44-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Kloštar Ivaniću u Vinogradskoj ulici dok je u organizmu imao 1,81 g/kg alkohola te kod 39-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Vatikanskoj ulici u Novom Zagrebu, dok je u organizmu imao 1,78 g/kg alkohola.  
 
Na području Trnja, u Paromlinskoj ulici, 3. svibnja u 22.30 sati, policijski službenici su zatekli 52-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom kojem su istekle probne registarske pločice i za vrijeme dok mu je bila oduzeta vozačka dozvola.         

FOTO: Ilustracija                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
 
 

Stranica