Rezultati drugog dana akcije u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Najviše prekršaja počinili vozači koji voze prebrzo

FOTO: Ilustracija

Drugog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je sljedeće:

- ukupno 30 prometnih prekršaja, od čega su tri prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, četiri zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva zbog nepropisnog korištenja mobitela. Jedna je osoba dovedena na prekršajni sud, jedna je zatečena pod utjecajem droge. Jedna osoba je zadržana do otriježnjenja.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod:

- 54-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Trakoščanskoj ulici te mu je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 1.95 g/kg alkohola u organizmu,
- 27-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Ulici Rudolfa Cimermana te mu je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 1.67 g/kg alkohola u organizmu.

Stranica