Rezultati drugog dana akcije u prometu, vozači počinili 100 prometnih prekršaja

Slika /PU_ZG/ilustracije/palica.jpg

Vozio pod utjecajem od 2,74 g/kg alkohola u organizmu

FOTO: Ilustracija

U drugom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:

- ukupno 100 prometnih prekršaja, od čega su 13 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 38 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, tri zbog nepropisnog korištenja mobitela, šest zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Dvije osobe su dovedene na sud, jedna je osoba zadržana do otrježnjenja te je zabilježeno 40 drugih prekršaja.

Najveće zabilježene koncentracija alkohola su kod 60-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Donjoj Bistri te obavljenom kontrolom utvrđena mu je koncentracija od 2,74 g/kg alkohola u organizmu te kod 28-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Remetinečkom gaju, a utvrđena mu je koncentracija od 1,52 g/kg alkohola u organizmu.


 

Stranica