Rezultati pojačanog nadzora vozila i vozača za vikend

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto 7 autic.jpg

Tijekom vikenda na području Policijske uprave zagrebačke provedena je Preventivno-represivna akcija "Alkohol i droge" i "Brzina"

U noćnim satima u dane vikenda, od 26. do 29. srpnja 2019. godine na području Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.
 
U vrijeme provođenja akcije utvrđen je ukupno 421 prometni prekršaj, od čega su 42 prekršaja vozača s alkoholom, 206 prekršaja nepropisne brzine, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan pod zabranom, dva prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 112 ostalih prekršaja.
 
Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:
 
- u subotu, 27. travnja 2019. godine oko 22 sata, 39-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, Rugvičkom ulicom u Dragošički. Obavljenim nadzorom izmjerena mu je koncentracija od 2,58 g/kg alkohola u organizmu te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog.
 
- u subotu, 27. travnja 2019. godine obavljenim je nadzorom kod 25-godišnjakinje izmjerene koncentracija alkohola od 1,12 g/kg, isključena je iz prometa, oduzeta joj je vozačka dozvola na 12 sati te joj je izdan obavezni prekršajni nalog.
 
Prilikom provođenja akcije dvije osoba smještene su u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola i također dvije osobe su uhićene i privedene na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.
 
Od 42 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod osam vozača alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg.

FOTO: Ilustracija

Stranica