Rezultati pojačanog postupanja policije povodom Europskog dana bez poginulih u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/pol autic 3.jpg

Cilj akcije ostvaren, nije bilo poginulih osoba u prometu

FOTO: Ilustracija

Temeljem inicijative ROADPOL-a, mreže prometnih policija država Europe i ove godine 20. rujna 2023. godine na području Policijske uprave zagrebačke proveden je „Europski dan bez poginulih u prometu“ - projekt Roadpol Safety Days, koji je u sklopu projekta pod geslom „Dani sigurnosti u prometu“ „Stay alive and save lives“- „Ostani živ i spasi živote“ koji traje od 16. do 22. rujna 2023. godine.
 
Tijekom Europskog dana bez poginulih u cestovnom prometu, 20. rujna 2023. godine, policijski službenici su preventivno i represivno postupali prema svim sudionicima u prometu, a posebna pozornost usmjerena je prema prekršajima iz skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojasa te nepropisna uporaba mobitela za vrijeme vožnje), kao i nepropuštanje pješaka na pješačkom prijelazu.
 
Policijski službenici su utvrdili ukupno 339 prometnih prekršaja. Od ukupnog broja prekršaja izdvajamo sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 153 prekršaja nepropisne brzine, 64 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i četiri prekršaja nepropuštanja pješaka. 
               
Na području Policijske uprave zagrebačke cilj projekta je ostvaren,  s obzirom na to da obzirom da u danu provedbe projekta nije bilo poginulih osoba u prometu.

Stranica