Rezultati prvog dana Akcije pojačanog nadzora vozila i vozača za vikend

Slika /PU_ZG/ilustracije/Prometna policija - kontrola.jpg

Utvrđeni prekršaji u prometu prvog dana pojačanog nadzora prometa

U prvom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:

 - ukupno 167 prometnih prekršaja, od kojeg broja su 30 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 68 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, 20 zbog nepropisnog korištenja mobitela, 11 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri zbog droge te tri osobe su recidvisti. Devet osoba je zadržano do otrježnjenja te je sedam dovedeno na prekršajni sud.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod 38-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Sesvetama u Ulici Ljudevita Posavskog dok je u organizmu imao 1,89 g/kg alkohola, kod 34-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom, također u Sesvetama u Školskoj ulici dok je u organizmu imao 1,66 g/kg alkohola te kod 26-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom na Langovom trgu dok je u organizmu imao 1,57 g/kg alkohola.

Foto: Ilustracija

Stranica