Rezultati prvog dana Akcije pojačanog nadzora vozila i vozača za vikend

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 2.jpg

Utvrđeni prekršaji u prometu prvog dana pojačanog nadzora prometa

U prvom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:

 - ukupno 83 prometna prekršaja, od čega su 27 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 34 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, dva zbog nepropisnog korištenja mobitela, tri zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, a jedna je osoba recidvist. Četiri su osobe dovedene na prekršajni sud.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod 28-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Sesvetama u Karlovačkoj ulici dok je u organizmu imao 1,83 g/kg alkohola, kod 43-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Zagrebu u Ulici II. Žitnjak za vrijeme dok je u organizmu imao 1,65 g/kg alkohola, kod 24-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom na Ilici dok je u organizmu imao 1,57 g/kg alkohola te kod 33-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Ulici I. gardijska brigada Tigrovi dok je u organizmu imao 1,53 g/kg alkohola.

FOTO: ilustracije

Stranica