Rezultati prvog dana akcije u prometu, vozači počinili 111 prometnih prekršaja

Jedna je osoba zadržana do otrježnjenja, a pet dovedeno na sud

FOTO: Ilustracija

Prvog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je sljedeće:
 
- ukupno 111 prometnih prekršaja, od čega su 32 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 31 prekršaj počinjeno je zbog nepropisne brzine, tri zbog nepropisnog korištenja mobitela, 12 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva zbog vožnje pod utjecajem droge. Jedna je osoba zadržana do otrježnjenja, jedna osoba je recidivist, a pet dovedeno na sud. Zabilježeno je još 30 ostalih prekršaja.
 
Najveće zabilježene koncentracija alkohola su kod 30-godišnjaka koji je upravljao vozilom na Jarunskoj cesti u Zagrebu, a obavljenom kontrolom utvrđena mu je koncentracija od 1,64 g/kg alkohola u organizmu te kod 62-godišnjaka koji je upravljao Novačkom ulicom pod utjecajem alkohola od 1,52 g/kg u organizmu.
 

Stranica