S 3,33 promila alkohola 45-godišnjak prouzročio prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama i materijalnom štetom

Slika /PU_ZG/ilustracije/alkohol, formula za nesreću.jpg

Apeliramo na sudionike u prometu da poštuju prometne propise

FOTO: Ilustracija
 
U petak, 28. lipnja oko 16.40 u Novoselcu, na području Općine Križ, 45-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 3,33g/kg u organizmu upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka sjevernom prometnom trakom Moslavačke ulice u smjeru zapada. Dolaskom neposredno prije kućnog broja 142 prešao je vozilom na lijevu stranu kolnika, na južnu prometnu traku Moslavačke ulice gdje je udario u osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 54-godišnjakinja krećući se južnom prometnom trakom Moslavačke ulice u smjeru istoka, nakon čega je na prilaznom kolniku ispred kućnog broja 142 vozilom sletio s kolnika te zadnjim dijelom udario u nepropisno parkirani automobil zagrebačkih registarskih oznaka, kojeg je tamo parkirala 32-godišnjakinja.
 
U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 45-godišnji vozač te 54-godišnja vozačica, a  liječnička pomoć im je pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava.
 
Ujedno, naknadnim provjerama utvrđeno je da je 45-godišnjak upravljao vozilom za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole, te će zbog počinjenih prekršaja biti sankcioniran redovnim putem. 
 
Također, zbog nepropisnog parkiranja, 32-godišnjakinji je na mjestu događaja izdana obavijest o počinjenom prekršaju
 
Koristimo priliku i ovim putem apelirati na vozače i druge sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa kako bi bilo što manje tragičnih događaja i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu.

Stranica